További elektromos autó akkumulátor-gyártó vállalatok jönnek Magyarországra

Örvendetes hír látott napvilágot a tegnapi napon. Többször hangsúlyoztam, hogy a magyar autógyártás kitettsége óriási, gyorsan kell reagálnunk a megváltozott piaci viszonyoknak megfelelően, különben óriási bajban lesz a magyar gazdaság. További koreai elektromos autó akkumulátor-gyártó vállalatok által eszközölt befektetés érkezik Magyarországra, több százmilló Euró értékben monda Szijjártó Péter. Szijjártó Péter rámutatott arra is, hogy a tavalyi esztendő kivételes volt a Magyarországra érkező beruházások szempontjából, ugyanis évtizedek óta először nem Németországból érkezett a legtöbb beruházás, hanem Dél-Koreából olvasható a Figyelő.hu hírportálon.

„Ezek a koreai vállalatok kifejezetten elégedettek a magyarországi körülményekkel, kifejezetten nagyra becsülik a politikai stabilitást, a magyar emberek munkaszeretetét, hozzáértését és szorgalmát, és kifejezetten nagyra becsülik Európa legalacsonyabb adóit, köztük Európa legalacsonyabb társasági adóját. Ezáltal hazánk nemcsak a hagyományos időszakban, hanem az új, elektromos autókra alapuló időszakban is elmondhatja azt, hogy az európai autóipar zászlóshajója lesz”– monda Szijjártó Péter.

Dél-Koreai látogatása során Szijjártó Péter találkozott Kang Kjung Vha dél-koreai külügyminiszterrel, bilaterális találkozón vett részt Ju Mjung Hi kereskedelmi miniszterrel, valamint egyeztetett az SK Innovation, a Samsung SDI, a Doosan Solus és a Hankook Tire nagyvállalatok képviselőivel. Minél több elektromobilitáshoz kapcsolódó gyártási vagy szolgáltatási tevékenységet ellátó vállalat működik Magyarországon, annál nagyobb mértékben hozzájárul az autóipart érintő diverzifikációs folyamatokhoz, megőrizve versenyképességünket.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük