További elektromos autó akkumulátor-gyártó vállalatok jönnek Magyarországra

Örvendetes hír látott napvilágot a tegnapi napon. Többször hangsúlyoztam, hogy a magyar autógyártás kitettsége óriási, gyorsan kell reagálnunk a megváltozott piaci viszonyoknak megfelelően, különben óriási bajban lesz a magyar gazdaság. További koreai elektromos autó akkumulátor-gyártó vállalatok által eszközölt befektetés érkezik Magyarországra, több százmilló Euró értékben monda Szijjártó Péter. Szijjártó Péter rámutatott arra is, hogy a tavalyi esztendő kivételes volt a Magyarországra érkező beruházások szempontjából, ugyanis évtizedek óta először nem Németországból érkezett a legtöbb beruházás, hanem Dél-Koreából olvasható a Figyelő.hu hírportálon.

„Ezek a koreai vállalatok kifejezetten elégedettek a magyarországi körülményekkel, kifejezetten nagyra becsülik a politikai stabilitást, a magyar emberek munkaszeretetét, hozzáértését és szorgalmát, és kifejezetten nagyra becsülik Európa legalacsonyabb adóit, köztük Európa legalacsonyabb társasági adóját. Ezáltal hazánk nemcsak a hagyományos időszakban, hanem az új, elektromos autókra alapuló időszakban is elmondhatja azt, hogy az európai autóipar zászlóshajója lesz”– monda Szijjártó Péter.

Dél-Koreai látogatása során Szijjártó Péter találkozott Kang Kjung Vha dél-koreai külügyminiszterrel, bilaterális találkozón vett részt Ju Mjung Hi kereskedelmi miniszterrel, valamint egyeztetett az SK Innovation, a Samsung SDI, a Doosan Solus és a Hankook Tire nagyvállalatok képviselőivel. Minél több elektromobilitáshoz kapcsolódó gyártási vagy szolgáltatási tevékenységet ellátó vállalat működik Magyarországon, annál nagyobb mértékben hozzájárul az autóipart érintő diverzifikációs folyamatokhoz, megőrizve versenyképességünket.

Megjegyzés hozzáfűzése