Ti vennétek elektromos rásegítéssel rendelkező kerékpárt?

Mint ismeretes az elektromos autók és segédmotoros kerékpárok (robogók) vásárlását támogató pályázat 5 milliárdos kerete kevesebb mint 2 nap leforgása alatt teljesen kimerült, a két évre kihirdetett pályázatot azonnal fel is függesztették.

Futótűzként terjed a hír, hogy a Tisza-tó melletti kerékpárút, Poroszló és Tiszafüred városát összekötő szakasz átadásakor, Palkovics László Innovációs és Technológiai miniszter tájékoztatása alapján megfontolják az elektromos rásegítéssel rendelkező kerékpárok, támogatotti körbe történő bevonását. Magyar Kerékpáros Klub és a Magyar Kerékpáripari és Kereskedelmi Szövetség még korábban megkereste a tárcát, hogy terjesszék ki a fenti említett elektromos rásegítéses kerékpárokra a támogatását. Javaslatuk szerint elektromos rásegítéses kerékpárokra és teherkerékpárokra 30%-os, de maximum 200.000 Forintos támogatást kellene biztosítania a Kormányzatnak.

Kiváló az irány, hiszen az elektromos meghajtással növekedhet például a futárcégek hatékonysága, korszerű, kisebb fizikai megterhelést jelentő eszközökkel történhet a városi ételek és küldemények szállítása. A részletek egyelőre váratnak magukra, amint lesz újabb információ, jelentkezni fogok.

Megjegyzés hozzáfűzése