Holnap indul az új elektromos autó és motortámogatási program

Már csak 1 napot kell várni s megnyílik az új elektromos autó és motor vásárlást támogató állami program. Mint már sokak számára ismeretes, a keretrendszer a következőképpen alakul: 1 és 11 millió Forint között 2,5 millió Forint, míg 11 és 15 millió Forint között 0,5 millió Forint állami támogatásban részesülhetnek az elektromos autóvásárlók. 15 millió Forint felett nincs állami támogatás. Elektromos autót mind magán-és jogiszemélyek is vásárolhatnak.

Ami új elemnek számít a korábbi támogatási programhoz képest, hogy immáron elektromos motor beszerzését is támogatja az állam, maximum 1 millió Forint felsőhatárig, 55%-os támogatási intenzitás mellett, tehát egy elektromos motor elhozható már 450 ezer Forintért, de csak és kizárólagosan vállalatok számára elérhető. Az indukolás szerint előssorban a belvárosi “futár” cégek szállítójármű beszerzését kívánják ezáltal előmozdítani.

Taxisoknak féláron? Igen! Fontos kiemelni a taxisok célcsoportját, hiszen ők 55%-os támogatási intenzitást is igénybe tudnak venni új elektromos személygépjármű vásárlására. Cél itt is egyértelmű, a legszennyezettebb belvárosi levegő minőségének szignifikns javítása.

Érdemes kihasználni a támogatási programot mert nem valószínű, hogy a közeljövőben lesz hasonló program, hasonló feltételekkel. Ugyan a rendelekzésre álló idő egészen 2022-ig nyitott, de szinte biztosan hamarabb el fog fogyni a programra szánt keret.

További információ a lebonyolító szerv honlapján érhetőek el: https://elektromobilitas.ifka.hu/

A pályázati felhívás itt külön olvasható: https://elektromobilitas.ifka.hu/medias/4/zfr-d-a-2020_1sz_mad_20200610.pdf

Megjegyzés hozzáfűzése