1006 lőerős tisztán elektromos BMW M5 2024-ben?

A fenti cím nem egy utólagos tuning eredményeképpen előálló módosított BMW M5 típusról szól. A nagy-britanniai Carmagazin által közétett -BMW-s forrásra hivatkozó- jelentése szerint a BMW néhány éven belül bemutathatja az 1006 lőerős prémium sportszedánja tisztán elektromos változatát. Már egy ideje hallhatunk róla, hogy szinte az összes eddigi termékkínálatban szereplő modell megjelenhet tisztán elektromos változatban is a jövőben. Legutóbb a 7-es sorozat került e tekintetben a reflektorfénybe, a részletek egyelőre váratnak magukra.

De hogyan alakulnak az előzetes technikai részletek? A tervek szerint az energiatárolásért egy 135 kWh-ás akkumulátor felel (400 majd 800 voltos rendszerrel), mely a WLTP módszertan szerint 700 km megtételére elegendő energiát biztosít. Az 1006 lőerő leadásáról 3 darab villanymotor gondoskodik, mely 3 másodperc alatti gyorsulást ígér 100 km/h-ás sebességre.

Tisztán elektromos BMW M5? Vajon lesz belőle valami?

A BMW 5-ös sorozata már rendelkezik egy plugin hibrid 530e modellváltozattal, mely 288 lőerő leadására, illetve a WLTP szerint 39 km megtételére képes. Az érdekesség, hogy általában jelentős felárral vásárolhatóak meg a plugin változatok a dízel változathoz képest, viszont a BMW esetében már ez nem igaz, közel azonos áron kínálja itthon a BMW a plugin hibrid és dízel változatokat.

Mindenképpen kisebb mérföldkőként tekinthetünk a hasonló bejelentésekre, függetlenül, hogy az mely gyártótól érkezik, hiszen iránymutatásként szolgálhat az adott márka e-mobilitásban betöltött szerepének stratégiájára vonatkozóan. Természetesen amilyen gyorsan megjelenik egy új e-modellre vonatkozó hír, olyan gyorsan tova is szállhatnak a gyártói tervek.

Megjegyzés hozzáfűzése