Franciaország brutálisan beleáll az elektromos autóipar és autóvásárlás támogatásába!

Franciaország brutálisan beleáll az elektromos autóipar és autóvásárlás támogatásába!

8 milliárd Eurót meghaladó modernizációs segélycsomagot jelentett be Emmanuel Macron francia államfő, annak érdekében, hogy Franciaország az elektromos autók gyártásnak éllovasává váljon, ott készüljön a legtöbb és legjobb minőségű elektromos autó egész Európában. Szükség is van az állami szubvencióra, az autópiac romokban hever a koronavírus-járvány miatti korlátozások és gazdasági visszaesés miatt. A francia autóipar közvetve majdnem 1.000.000 embernek ad munkát, így a támogatásért cserébe jogosan várja el a francia Kormány a munkahelyek megőrzését.

A keresleti oldal megerősítésére elektromos autóként 7.000 Euró, plugin hibrid modellekre 2.000 Euró állami támogatás, (bónusz) kérhető. A vállalatok 5.000 Euró támogatásban részesülhetnek tiszta e-autó vásárlása esetében olvasható az MTI-n.

Ahogy korábban én is írtam róla, ezen történelmi veszteségből, most érkezett el az idő, hogy lehetőséget kovácsoljunk belőle. Ha most célirányosan minden ország elindulna ebbe az irányba, az elektromos autók terjedése kvázi öngerjesztő folyamatként gyorsulna tovább.

Megjegyzés hozzáfűzése